מערכת תיעדוף תנועה, פותחה במטרה לפתוח מסלולי נסיעה לרכבי ההצלה השונים בעת פעולות חירום, תוך הבאתם למקום האירוע מהר ככל הניתן. תיעדוף התנועה מקטין את הסיכוי להיקלע למצבי הסיכון של התנגשות בין רכבי ההצלה לרכבים אחרים באותו מסלול נסיעה, או במסלולי נסיעה צולבים בצמתים ונתיבים מרומזרים.
קיימות מספר תצורות למערכות תיעדוף תנועה. חלקן מורכב ממשדר ומקלט אינפרא אדום (המשדר ברכב ההצלה והמקלט ברמזור) וחלקן במרכיבים זהים המתבססים על טכנולוגיה של גלי רדיו וטכנולוגיית סלולאר. קיימת גם מערכת המותקנת בכביש ומזהה את הרכב על ידי לולאה אלקטרו- מגנטית. על פי עקרון הפעולה בעת יציאת רכב הצלה למשימת חירום, מופעל המערכת באופן אוטומאטי. בעת התקרבות הרכב לרמזור (50 מ' עד 750 מ', תלוי בטכנולוגיה), נקלט האות המשודר מן הרכב, במערכת הרמזורים וזו מחליפה את האור לירוק בנתיב הנסיעה של רכב ההצלה, תוך החלפת האורות לאדום במסלולים החוצים את הנתיב. חלק מן המערכות, מתוחכמות אף יותר והן מחשבות דרך מרכז בקרה, את ההגעה המהירה ביותר ליעד האירוע ויוצרות עבור רכב ההצלה את מסלול הנסיעה, תוך החלפת אורות הרמזורים בהתאם.
מתוצאות מחקרים שבוצעו עד כה עולה כי מערכות אלו, תורמות באופן משמעותי במספר אופנים: 1. הן מונעות כמעט לחלוטין את הסיכוי להתנגשות בין רכב ההצלה לרכב החוצה את מסלול הנסיעה. 2. הן מקצרות באופן משמעותי את זמן ההגעה למקום האירוע ולכך השלכות רבות (בכל דקה עיכוב של רכב הצלה מתחילתו של אירוע לב ועד תחילת הטיפול, פוחתים סיכויי החולה לשרוד ב 8%. לכל דקה איחור בהגעה למקום שריפה, גדל הנזק ועלותו לנפגעים, לחברת הביטוח ולמדינה).
ההשפעה השלילית של תיעדוף התנועה בעת אירוע, על זרימת התנועה כסדרה זניח והוא נע בין 1% ל 2%, תפעול נכון כל המערכות נרכשות על המדף ומוספות לרכב לאחר רכישתו. המערכות מופעלות על ידי מתג ותקינותן מחייבת אחזקה תקופתית של מנהלות התחבורה האיזוריות/מקומיות בערים ומחוצה להן.
סיכונים: לעיתים נדירות עלולים רכבי הצלה להיקלע למצב בו קבלו אור ירוק בנתיב נסיעתם מבלי שנחסמו באור אדום, הנתיבים החוצים את מסלול הנסיעה.