פורטל מידע
קטלוג מוצרים
 
 פרסומים ומידע
 מערכת ABS
 מערכת בקרת יציבות
 חיישני לחץ אוויר
 מערכת התרעת התנגשות
 כריות אוויר
 לחצן מצוקה ברכב
 מערכת התרעת הירדמות
 רמזור חכם
 תמרור חכם
 מעבר חצייה פעיל
 תמרור במ' מידע לנהג
 מבחני ריסוק
 טכנולוגיות וביטוח
 מערכת לוויינית GPS
 סימוני כביש אקטיביים
 גורמים להסחת דעת
 השימוש בטלפון נייד
 חיישני רוורס
 כיסוי שטחים מתים
 מצלמות תיעוד בנהיגה
 מערכות עזר לראיית לילה
 רשם נתונים לרכב
 מע' לניהול צי רכב
 מע' בטיחות בהסעות
 בטיחות רכב דו גלגלי
 אגרה לפי קילומטר
 שכחת ילדים ברכב
 מצלמות מהירות
 קיצורים למונחים טכניים
 סרטוני הדגמה
 
 
 
 
 
  כריות אוויר
 
 

כריות אוויר

כרית האוויר ברכב פותחה במטרה להוות אמצעי חיץ בין הנוסעים ובין חלקיו הפנימיים  של הרכב (הגה, לוח השעונים, שמשה, דלת צד).  כריות האוויר מופעלות במצבים המתרחשים בעת מעורבות הרכב בהתנגשות חזיתית, צידית או בעת התהפכות הרכב. קיימות מספר תצורות למערכות כריות אוויר: כרית אחת: המותקנת במרכז ההגה מיועדת להגנה על הנהג בלבד, זוג כריות: לנהג ולנוסע שלידו. ארבע כריות: התצורה הכוללת זוג כריות הקדמיות בתוספת זוג כריות צדיות. שש כריות: כוללת בנוסף לזוג כריות קדמיות וזוג כריות צד גם זוג כריות אויר הנפתחות כזוג ווילונות  לאורך צידי הרכב ומיועדות להגנה כנגד התופעה של הטחת הראש אל שמשות דלתות הרכב.  תצורה שבע כריות אויר כולל גם כרית אויר נוספת להגנה על ברכי הנהג.  

על פי  עקרון הפעולה, בעת פגיעה בגוף הרכב, הלם הפגיעה משמש לדריכה של חיישן תאוצה המוביל להפעלת מערכת הצתה היוצרת ריאקציה כימית שתוצאותיה היא היווצרות גז בלחץ גבוה. הגז משתחרר בתוך מעטפת פולימרית גמישה בצורת כרית. כיום, מערכות של כריות אויר, נפתחות באופן דו שלבי, במטרה למנוע פגיעה בנוסע בשל לחץ הגזים הגבוה בכרית בעת מילויה. על פי תוצאות מחקרים  עולה כי מערכת משולבת דו שלבית, מקטינה את שיעור הנפגעים בין 14% ל 58% בחלוקה על פי אזורי הגוף (ראש, צוואר, חזה ובטן) ורמת הסיכון לכל אזור. תפעול נכון: יש לעיין בהוראות היצרן ולשבת במרחק מתאים מהכריות, ישיבה קרובה מדי עלולה לגרום לפציעה קשה. יש להקפיד על ניתוק כרית האויר בשעה שילד יושב במושב בטיחות או במושב מגביה במושב הקדמי ברכב.  

אסור בתכלית האיסור להושיב במושב הקדמי, פעוטות או תינוקות (כולל במושבי בטיחות)-  הטחתם אל מסעד המושב על ידי הכרית, עלולה לגרום למוות מחנק או מזעזוע מוח. הדבר נכון גם לגבי קשישים.  מומלץ לבצע בדיקת תקינות למערכת אחת לשנה במכון מוסמך. החלפת המערכת או חלקים ממנה, יש לעשות רק אצל מתקין מורשה. סיכונים: בעת הפעלת המערכת, נגרמות לא פעם פגיעות לנוסעים (במיוחד על ידי מערכות מן הדור הקודם בהן ניפוח הכרית אינו דו שלבי). הפגיעות נגרמות בעיקר בעיניים (קריעת רשתית), בחוליות הצוואר ובבית החזה (שברים בצלעות).
 
סרטון הדגמה
 
 
 
 
 
| תקנון הקטלוג  |  תנאי שימוש באתר | 
בטיחות בתחבורה בטיחות בדרכים קטלוג לטכנולוגיות ומוצרי בטיחות בתחבורה התרעת התנגשות לפנים התרעת סטייה מנתיב  מצלמות רוורס מערכות לכיסוי שטחים מתים ברכב קופסה ירוקה חיישני לחץ אוויר התרעת הירדמות רמזורים עיני חתול תשתיות לתחבורה מכרזים בתחבורה פרסומים בתחבורה מערכות בטיחות לרכב מערכות עזר לנהג סימולאטורים לנהיגה מערכות לניהול ציי רכב מערכות ניטור נהיגה ניטור אלכוהול חגורות מניעת שכחת ילדים ברכב ארכיטקטורת ITS בטיחות בהסעות תלמידים בטיחות בהובלת מטענים בטיחות בארגונים וחברות קציני בטיחות לרכב צמיגים גופי תאורה סולאריים טכוגרף דיגיטאלי מערכות מתערבות בנהיגה הסחת דעת בנהיגה חיישני רוורס לרכב מצלמות רוורס לרכב ניהול ציי רכב ציי רכב תוכנות לניהול ציי רכב מצלמות לכיסוי שטחים מתים מצלמות תיעוד ברכב נוהל 6 איך אני נוהג תמרורים סולאריים שלטים סולאריים פנסי אזהרה סולאריים מערכת כיבוי אש באוטובוסים ורכב מערכת חירום והצלה
 

בניית אתרים | עיצוב אתרים | קידום אתרים | כרטיס פייסבוק עסקי סטודיו רותם-בר: rotembarstudio.com