הבטיחות בדרכים, הפכה בשנים האחרונות לספינת הדגל של משרד החינוך. החשיבות אותה נותנים משרד החינוך ונציגיו בשלטון המקומי לתחבורה בטוחה, גדלה לצד ההכרה כי במקביל לפעילות החינוכית החשובה, ניתנת רמת הבטיחות בדרכים להשגה גם באמצעים טכנולוגיים. בתי הספר והרשויות המקומיות המהווים את הצרכנים הגדולים של שירותי ההסעה, נדרשים להעמיד לטובת חברות ההסעה תשתית בטוחה להעלאה והורדה של התלמידים באופן המבטיח כי הגעת הילדים אל יעדם תסתיים בבטחה.
המטרה:
לסייע בידי מנהלי בתי הספר, וועדי ההורים והאחראים על הבטיחות בתחבורה במערכת החינוך, להניע מהלכים לשיפור רמת הבטיחות בתחנות ההסעה וסביבתן. מטרה זו תושג על ידי העמדת כלי המאפשר התמצאות קלה ופשוטה באמצעי הטכנולוגיה לבטיחות בתשתיות התחבורה.
סוגי הטכנולוגיות לבטיחות בתחבורה:
סוגי הטכנולוגיות לבטיחות בתחבורה בחברות היסעים ותחבורה ציבורית, מחולקות על פי הקטגוריות הבאות:
טכנולוגיות מובנות בתשתית- מערכות בטיחות מובנות בתשתית בעת הכנתה:
טכנולוגיות הנרכשות בנפרד ומרכבות בתשתית לאחר שכבר הוקמה(חלקן מורכב בעת הכנת התשתית)- מערכות התרעה אקטיביות, מזהות בזמן אמת קיום סיכוי להתנגשות/תאונה, מתריעות מבעוד מועד ומאפשרות לנהג לבצע פעולת מנע המקטינה משמעותית את הסיכוי לפגיעה בהולך הרגל:
מעבר חצייה פעיל - היכולת של טכנולוגיה זו לתת התרעת סכנה לפגיעה בהולך רגל, מאפשר הימנעות מפגיעה בו גם כאשר הוא מתפרץ לכביש ללא בדיקה כי הכביש בטוח למעבר.
מצלמות תיעוד לנעשה באזור תחנות ההסעה - מאפשרות לעקוב אחר תנועת התלמידים בהגיעם אל תחנות האיסוף וההורדה ובמקביל, עוקבות אחר תנועת רכבי ההסעה. לחלק מן המערכות נוספת מערכת כריזה, או מערכת קשר עם נהגי הרכבים המאפשרות למורה התורן המופקד על המערכת לטפל באופן מיידי באירועי בטיחות חריגים.
טכנולוגיות המתקשרות בין הרכב לתשתית - מערכות אלה, מורכבות הן ברכב והן בתשתית והן מאותתות לסביבה על מצב בו מועלים או מורדים תלמידים מרכב הסעה וכי על הנהגים הנמצאים בסביבה לנהוג בהתאם ולנהוג בזהירות.
הפורום להטמעת טכנולוגיות, רואה בחשיפת המידע על הטכנולוגיות לבטיחות בתחנות ההסעה בהן מצטיידות הרשויות המקומיות והמועצות האזוריות, כלי עזר בידי ההורים והממונים על בטיחות התלמידים